Ulpu Puhakka opettaa Tanssivintillä balettia lauantaisin, lokakuusta alkaen.

Ulpun tanssillisilla tunneilla yhdistellään tanssia ja tekniikkaa kokonaisuudeksi, joka kehittää kehon oikeaoppista linjausta, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta. Tunneilla pääset tekemään liikkuvia tanssisarjoja ja eläytymään musiikkiin.

Ulpu nauttii opettamisesta ja aloittikin muiden ohjaamisen jo ala-asteella. Opettajana Ulpu haluaa innostaa ja välittää kaikkea sitä tietoa, taitoa ja positiivisuutta, jota hän on eri paikoista saanut ja oppinut. Ulpu kokee tärkeänä sen, että tanssimisesta löytyy ilo, sallivuus ja itsensä hyväksyminen, ilman että tanssiminen olisi pakottamista. Treenataan tosissaan, muttei totisesti.

Ulpu Puhakka valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammatillisesta koulutuksesta 2007. Valmistumisen jälkeen Ulpu perusti oman tanssiryhmän Ulpu Dance Companyn, jonka ohessa lähti kokeilemaan erilaisia puolia tanssin ammattikentästä Suomessa ja ulkomailla, niin tanssijana, harjoittajana, opettajana kuin koreografinakin. Ulpun koreografioita ja tanssia on nähty myös erilaisissa tapahtumissa ja produktioissa: keikoilla, musikkivideoissa, mainoksissa, kilpailuissa, musikaaleissa ja eri tanssioppilaitosten esityksissä.

Tanssin opettajana Ulpu on toiminut mm. Tanssikeskus Footlightissa, Keravan tanssiopistossa, Tanssilassa ja ammattilaisten balettitunteja Ulpu on ohjannut Tanssille ryssä, Helsingin Kaupunginteatterissa sekä Pienessä Suomalaisessa Balettiseurueessa (nyk. Ballet Finland). Tanssin ansiosta Ulpu on löytänyt kiinnostuksen myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja työskentelee nykyään myös personal trainerina ja valmentajana Ulpustudiossa.

kuvat: Mirkku Merimaa

image4.jpeg