INTENSIIVIT

Tanssivintin intensiiviryhmä on tarkoitettu tanssin harrastajille, jotka haluavat laajentaa ja syventää tanssijuuttaan.

RYHMÄÄN HAETAAN UUSIA OPPILAITA KAUDELLE 2019-2020

Hakutilaisuus sunnuntaina 18.8.2019 klo 13-16

Aleksanterin teatterilla. Tervetuloa!

 
Intensiivejä kevätnäytöksessä 2019, kuvat: Pekka Lempiäinen

Intensiivejä kevätnäytöksessä 2019, kuvat: Pekka Lempiäinen

IMG_7269.JPG
Tanssivintin intensiiviryhmässä mulle tärkeintä oli saada olla sellaisten ihmisten ympäröimänä, joiden kanssa pystyi jakamaan haaveitaan ja pelkojaan liittyen tanssiin mahdollisena ammattina. Saa valtavasti lisää voimia tavoitella unelmiaan, kun tietää, ettei ole niiden kanssa yksin. Tanssivintillä on tilaa kokeilla ja kasvaa, tutkia omaa tanssijuuttaan ympäristössä, jossa aina tietää, että niin opettajat kuin kanssatanssijat todella välittävät.
— Iiris Miettinen, tanssinopiskelija (Tanssivintillä vuodet 2018-19)

Intensiivit treenaavat Tanssivintin tunneilla ja osallistuvat työpajoihin sekä esitystoimintaan. Ryhmän toiminta tarjoaa työkaluja oman taiteellisen ajattelun kehittämiseen, taiteellisissa prosesseissa toimimiseen sekä ryhmätyöskentelyyn. Intensiiviryhmä toimii ainutlaatuisena siltana ja tukiverkkona sellaisille tanssin harrastajille, jotka miettivät tanssin ammattiopintoihin hakeutumista.

Toiminnasta vastaavat tanssitaiteilijat Meeri Lempiäinen, Anna Mustonen ja Janina Rajakangas. Mukaan voivat hakea tanssia jo jonkin verran harrastaneet nuoret ja nuoret aikuiset.

Intensiiiviryhmän kiinteään kk-maksuun (160 €) sisältyy:

  • kaikki Tanssivintin lukujärjestyksessä olevat tunnit

  • intensiiviryhmän omat syventävät työpajat la-aamuisin

  • esitystoiminta

  • henkilökohtaiset palautteet

  • ryhmän tapaamiset

Kauden 2019-2020 työpajoina mm:

  • Ryhmäteos Intensiiveille / koreografina Janina Rajankangas

  • Tanssijantyölliset praktiikat / op. Meeri Lempiäinen

  • Koreografia / op. Anna Mustonen

  • Näyttelijäntyötä tanssijoille / op. Anne Pajunen

  • Tanssi ammatiksi / vastaavat opettajat

Intensiivejä on viime vuosina päässyt opiskelemaan mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun, Outokummun Tukholman DOCH-kouluun, Kööpenhaminan Teatterikorkeakouluun, Labaniin ja The Placeen Lontoossa,

Ryhmän koosta riippuen muodostamme syksyllä 2019 yhden tai kaksi intensiiviryhmää. Valituilta oppilailta edellytetään osallistumista keskimäärin vähintään viidelle tunnille / viikko. Erityisen tärkeänä pidetään lauantaiaamun tunneille osallistumista.

Lähetä lyhyt kuvaus tanssitaustastasi ja motivaatiostasi osoitteeseen infotanssivintti(at)gmail.com

Haku on auki 25.5.-15.8.2019.

Huomaathan, että Tanssivintin henkilökunta lomailee 20.6.-31.7., joten vastaamme sähköposteihin pääosin elokuun aikana.

Kuvia Intensiivien vuoden 2018 ja 2019 kevätnäytöksistä. Kuvat: Ahti Brummer ja Pekka Lempiäinen

Olen Jenna Broas ja työskentelen freelance-tanssijana Helsingissä erilaisissa produktioissa. Tällä hetkellä työskentelen Tero Saarinen Companyssä teoksessa ’Third Practice’. Tanssivintillä olin vuosina 2009-2011 ja sieltä jatkoin matkaa Lontooseen ja palasin takaisin Helsinkiin 2015. Vintin muistoni liittyvät paljolti yhteisiin hetkiin muiden vaapaaoppilaiden kanssa reissuissa ja tiiviimmissä harjoitusprosesseissa, josta muodostui tiivis yhteisö. Muistan myös keväiset sooloprosessit, jotka ovat vaikuttaneet intooni pyrkiä tanssin alalle. Vintillä tuettiin, käytiin taiteellista dialogia ja haastettiin oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Useiden eri tanssilajien/-tekniikoiden myötä Vintti herätti minut ajattelemaan liikkeen moninaisuutta ja nälkäni erilaisia liikekieliä kohtaan sai minut hakeutumaan Lontooseen.
— Jenna Broas, tanssija (Tanssivintin vapaaoppilas 2009-11)
En muista toista koulua, josta olisin saanut niin paljon henkilökohtaista palautetta ja kannustusta vuosien varrella. Tanssivintti ja sen opettajat olivat turvapaikka ja paras olohuone nuoruusvuosinani. Siellä ei koskaan arvosteltu minua ikävällä tavalla ja sain etsiä itseäni rauhassa - mitä ja miten haluan tanssia ja kuka olen. Kun halusin nuorena kokeilla muita tanssityylejä ja -kouluja, tiesin että olen aina tervetullut takaisin. Sen takia uskallan vieläkin tulla tunneille ammatilaisena.
— Taneli Törmä, koreografi, tanssija, taiteellinen johtaja ja kuraattori (Tanssivintin oppilaana 1999-2007)
Kevätnäytös 2019 / Sorina, kor. Anna Mustonen, tanssi (vasemmalta): Valo Valve, Iiris Miettinen, Tiia Tikkala, Rosa Koreander ja Katri Käpynen

Kevätnäytös 2019 / Sorina, kor. Anna Mustonen, tanssi (vasemmalta): Valo Valve, Iiris Miettinen, Tiia Tikkala, Rosa Koreander ja Katri Käpynen