INTENSIIVIT

Tanssivintin intensiiviryhmä on tarkoitettu tanssin harrastajille, jotka haluavat laajentaa ja syventää tanssijuuttaan.

 
Intensiivejä kevätnäytöksessä 2019, kuvat: Pekka Lempiäinen

Intensiivejä kevätnäytöksessä 2019, kuvat: Pekka Lempiäinen

IMG_7269.JPG
Tanssivintin intensiiviryhmässä mulle tärkeintä oli saada olla sellaisten ihmisten ympäröimänä, joiden kanssa pystyi jakamaan haaveitaan ja pelkojaan liittyen tanssiin mahdollisena ammattina. Saa valtavasti lisää voimia tavoitella unelmiaan, kun tietää, ettei ole niiden kanssa yksin. Tanssivintillä on tilaa kokeilla ja kasvaa, tutkia omaa tanssijuuttaan ympäristössä, jossa aina tietää, että niin opettajat kuin kanssatanssijat todella välittävät.
— Iiris Miettinen, tanssinopiskelija (Tanssivintillä vuodet 2018-19)

Intensiivit treenaavat Tanssivintin tunneilla ja osallistuvat työpajoihin sekä esitystoimintaan. Ryhmän toiminta tarjoaa työkaluja oman taiteellisen ajattelun kehittämiseen, taiteellisissa prosesseissa toimimiseen sekä ryhmätyöskentelyyn. Intensiiviryhmä toimii ainutlaatuisena siltana ja tukiverkkona sellaisille tanssin harrastajille, jotka miettivät tanssin ammattiopintoihin hakeutumista.

Toiminnasta vastaavat tanssitaiteilijat Meeri Lempiäinen, Anna Mustonen ja Janina Rajakangas. Mukaan voivat hakea tanssia jo jonkin verran harrastaneet nuoret ja nuoret aikuiset. Kauden 2019-20 ryhmä on valittu hakutilaisuudessa 18.8., seuraava hakutilaisuus järjestetään elokuussa 2020.

Syksystä 2019 alkaen intensiiviryhmä jakautuu syventävään ja valmistavaan ohjelmaan:

Valmistavien ryhmä keskittyy nyky- jazz- ja baletti-tekniikoiden treenaamiseen intensiivisesti, vähintään neljällä viikkotunnilla viikossa. Valmistavilla on kaksi ryhmätapaamista vuodessa ja henkilökohtainen mentorointi keväällä. Ohjelmaan kuuluu myös Tanssi ammatiksi -työpaja, oma esitys ja mahdolliset esiintymiset Reija Wäreen koreografioissa tarvittaessa. Lauantaiaamujen syventävät tunnit eivät kuulu tähän ohjelmaan, mutta avoimiin työpajoihin voi osallistua lisämaksusta.

Syventävien ryhmä sitoutuu treenaamaan viisi kertaa viikossa ja osallistuu joka lauantai Syventävien omalle tunnille ja Tanssivintin tarjoamille työpajoille. Koulutukseen sisältyy myös ryhmätapaamiset, henkilökohtaiset mentoroinnit, oma esitys ja mahdolliset esiintymiset Reija Wäreen koreografioissa tarvittaessa. 

Kauden 2019-2020 työpajoina mm:

  • Ryhmäteos Intensiiveille / koreografina Janina Rajankangas

  • Tanssijantyölliset praktiikat / op. Meeri Lempiäinen

  • Koreografia / op. Anna Mustonen

  • Näyttelijäntyötä tanssijoille / op. Anne Pajunen

  • Tanssi ammatiksi / vastaavat opettajat

Intensiivejä on viime vuosina päässyt opiskelemaan mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun, Outokummun Tukholman DOCH-kouluun, Kööpenhaminan Teatterikorkeakouluun, Labaniin ja The Placeen Lontoossa,

Kuvia Intensiivien vuoden 2018 ja 2019 kevätnäytöksistä. Kuvat: Ahti Brummer ja Pekka Lempiäinen

Olen Jenna Broas ja työskentelen freelance-tanssijana Helsingissä erilaisissa produktioissa. Tällä hetkellä työskentelen Tero Saarinen Companyssä teoksessa ’Third Practice’. Tanssivintillä olin vuosina 2009-2011 ja sieltä jatkoin matkaa Lontooseen ja palasin takaisin Helsinkiin 2015. Vintin muistoni liittyvät paljolti yhteisiin hetkiin muiden vaapaaoppilaiden kanssa reissuissa ja tiiviimmissä harjoitusprosesseissa, josta muodostui tiivis yhteisö. Muistan myös keväiset sooloprosessit, jotka ovat vaikuttaneet intooni pyrkiä tanssin alalle. Vintillä tuettiin, käytiin taiteellista dialogia ja haastettiin oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Useiden eri tanssilajien/-tekniikoiden myötä Vintti herätti minut ajattelemaan liikkeen moninaisuutta ja nälkäni erilaisia liikekieliä kohtaan sai minut hakeutumaan Lontooseen.
— Jenna Broas, tanssija (Tanssivintin vapaaoppilas 2009-11)
En muista toista koulua, josta olisin saanut niin paljon henkilökohtaista palautetta ja kannustusta vuosien varrella. Tanssivintti ja sen opettajat olivat turvapaikka ja paras olohuone nuoruusvuosinani. Siellä ei koskaan arvosteltu minua ikävällä tavalla ja sain etsiä itseäni rauhassa - mitä ja miten haluan tanssia ja kuka olen. Kun halusin nuorena kokeilla muita tanssityylejä ja -kouluja, tiesin että olen aina tervetullut takaisin. Sen takia uskallan vieläkin tulla tunneille ammatilaisena.
— Taneli Törmä, koreografi, tanssija, taiteellinen johtaja ja kuraattori (Tanssivintin oppilaana 1999-2007)
Kevätnäytös 2019 / Sorina, kor. Anna Mustonen, tanssi (vasemmalta): Valo Valve, Iiris Miettinen, Tiia Tikkala, Rosa Koreander ja Katri Käpynen

Kevätnäytös 2019 / Sorina, kor. Anna Mustonen, tanssi (vasemmalta): Valo Valve, Iiris Miettinen, Tiia Tikkala, Rosa Koreander ja Katri Käpynen