MAIJA HÄNNINEN opettaa Tanssivintillä balettia maanantaisin.

“Pyrin ensisijaisesti rakentamaan kaikentasoiset balettituntini siten, että osallistujat pystyvät lämmittämään kehonsa täydellisesti sekä kehittämään / ylläpitämään lihaskuntoaan. Mielestäni parhaimmillaan balettitreenaus on ennen kaikkea oivallista kehonhuoltoa.”

Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti Maija Hänninen aloitti työskentelyn Suomen Kansallisoopperan baletissa 17-vuotiaana. Yli 25-vuotisen uransa ajan Hänninen kuului Kansallisbaletin kantaviin voimiin tanssien pää- ja solistitehtäviä yhtä hyvin ryhmän klassisissa kuin nykytanssiteoksissa. Hännisen jäähyväisjuhlaa, Malja Maijalle, vietettiin v.1996.

Tanssijanuran jälkeen Maija Hänninen aloitti baletin opettamisen sekä opiskelut: alkaen keskenjääneistä lukio-opinnoista yo-tutkintoineen ja päätyen MA in Dance maisteritutkintoon v.2003. Vuosien varrella on hän satunnaisesti esiintynyt myös tanssijana erilaisissa freelance-ryhmittymissä, joista viimeksi v. 2017.

Maija Hänninen on toiminut baletinopettajana ja tanssinharjoittajana lukuisissa eri tanssioppilaitoksissa ja konservatoriossa ympäri maatamme sekä opettanut useilla eri kursseilla. Hän on toiminut tanssikentällämme myös monenlaisissa vaihtelevissa työnkuvissa mm. Suomen Kansallisoopperan baletin erikoiskoulutuksen projektivastaavana ja baletin pääopettajana, Valtakunnallisen balettikilpailun sekä monien esitysten ja kurssien tuottajana, tanssitilaisuuksien juontajana, kilpailutuomarina; Hänninen on myös toiminut vuosien ajan useiden eri tanssin yhdistysten hallituksissa kuten Sttl, HIBC ry, Tanssille ry, Balettipedagogit ry.

“Olen ollut baletin parissa nyt 55 vuotta: koululaisena, ammatti- ja freelance-tanssijana sekä opettajana. Kaikki kokemukseni, unohtamatta lukuisia opintomatkoja, kursseja ja koulutuksia, vierailuja ulkomaisiin opinahjoihin – viimeisimpänä National Ballet School of Canada kesällä 2017 - ovat varmasti muokanneet omaa käsitystäni balettitunnin kokonaisuudesta kullekin eritasoiselle osallistujaryhmälle.”