Korkeatasoisia tanssitunteja viitenä päivänä viikossa Aleksanterin teatterilla ja Kaapelitehtaalla.

***

Nykytanssia, nykyjazzia ja balettia sekä syksyn 2019 uutuutena jooga ja syventävät tunnit.

***

Kaikki tunnit drop-in -periaatteella, tervetuloa mukaan!

 
 
 
 
 
 
 

35 vuotta sitten perustetun Tanssivintin tarkoituksena on tarjota edistyneen tason avoimia tanssitunteja sekä syventäviä työpajoja tanssin harrastajille ja ammattilaisille. Koulumme opettajat ovat tanssin alalla aktiivisesti toimivia ja pedagogisesti sekä taiteellisesti kokeneita taiteilijoita.

Opetuksen sisällöissä ei ainoastaan seurata ja vahvisteta vallalla olevia tyylejä ja suuntauksia, vaan pohditaan millaisia (vasta)voimia toiminta voisi tuoda esiin.

Tanssivintillä jo vuosikymmeniä toiminut intensiiviryhmä mahdollistaa joka vuosi 10-20 nuorelle oman tanssijuuden laajentamisen ja syventämisen tanssitunneilla treenaamisen, syventävien työpajojen, keskusteluiden ja esiintymisten kautta. Intensiiviryhmä toimii ainutlaatuisena siltana ja tukiverkkona sellaisille tanssin harrastajille, jotka miettivät tanssin ammattiopintoihin hakeutumista.

Toinen Tanssivintillä toimiva ryhmä on Tanssivintti-kollektiivi, joka koostuu aikuisista, jo ammatissa olevista tai ammatillisen koulutuksen käyneistä uransa taitekohdissa olevista tanssijoista.

Vuonna 2019 Tanssivintti on muutosten edessä koulun pitkäaikaisen johtajan Mikael Aaltosen siirtyessä muihin tehtäviin. Keväästä 2019 alkaen Tanssivintin toiminnasta vastaavat Marika Lauren, Meeri Lempiäinen, Anna Mustonen ja Janina Rajakangas.

 
Olen 20-vuotias Roosa ja asun tällä hetkellä Berliinissä. Olin Tanssivintin Intensiiveissä vuosina 2014-2018 ja sieltä on jäänyt paljon lämpimiä muistoja. Kannustavat opet ja yhteisöllinen ilmapiiri sai mut tajuamaan, että haluan tanssin olevan muutakin kuin vain harrastus. Löysin koulun kautta rohkeutta olla omanlaiseni tanssija ja sain pienen käsityksen siitä millaiseksi tanssin tekijäksi haluan tulla. Parasta Tanssivintissä oli se, että se on pieni yhteisö, jossa tunsin saavani olla oma itseni niin ihmisenä kuin tanssijana.
Olen parhaillaan 10 kuukautta kestävässä tanssin intensiiviohjelmassa Tanzfabrik Berliinissä. Opintoni jatkuvat syksyllä Kööpenhaminassa Danish National School of Perfoming Arts:issa Dance and Choreography linjalla. Koen, että ilman Tanssivinttiä mulla ei olisi ollut kykyä eikä uskallusta lähteä ulkomaille ja hakeutumaan tanssijaksi.
— Roosa Törmä, tanssinopiskelija (Intensiivi 2014-18)
Tanssivintistä on jäänyt hyvin vahvoja muistoja. Se oli erittäin tärkeää aikaa ammatinvalinnan, ja ihmisenä kasvamisen kannalta näin jälkikäteen katsoen. Ehkä vahvimpina mieleen on jäänyt sen nuoren yhteisön tuntu, joka siinä muodostui. Jonkinlainen yhdistelmä ystävyyttä ja nuorta kunnianhimoa railakkaalla huumorilla höystettynä. Inspiroiduin kollegoistani niinä vuosina todella paljon. Ja toki taitavista opettajistamme myös. Tunsin olevani osa koulutusta ja yhteisöä, jossa laadusta ei tingitty, ja jossa kaikki asianomaiset olivat mukana täydellä sydämellä.
— Meri Pajunpää, tanssija, koreografi (Tanssivintin oppilas 2000-04)
33762817_1502291689880312_7337151880830648320_o.jpg

Tanssivintin kevätnäytös

LA 25.5.2019 klo 19

Kaapelitehdas, c4

Vapaa pääsy, tervetuloa!