Back to All Events

Flying Low / Janne Aspvik


Janne Aspvikin Flying Low & Passing Through -tunnit marraskuun lauantaiaamuissa.

LA 9.11. klo 10-12

LA 16.11. klo 10-12

LA 23.11. klo 10-12

Kahtena ensimmäisenä lauantaina tulen jakamaan tietämystäni Flying Low -  tekniikasta ja kolmantena lauantaina Passing Through - tekniikasta. Kummatkin em. tekniikat ovat David Zambranon luomuksia ja pyrin pidättäytymään uskollisena hänen niille asettamilleen lainalaisuuksille, kuitenkin myös samalla jakaen omaa lähestymistapaani niihin. Olen opiskellut Flying Low:ta vuodesta 2005 ja Passing Through:ta vuodesta 2010, pääasiallisina opettajinani Milan Herich ja David Zambrano.

Karkeasti yksinkertaistettuna Flying Low koostuu dynaamisista pystytasosta lattialle siirtyvistä, lattiatasolla toteutettavista ja takaisin pystytasoon siirtyvistä liikesarjoista ja Passing Through ryhmäkompositiosta, jonka pääkomponenteina ovat kävely ja juokseminen. Avainsanoja ovat spriraali, koonti, laajeneminen, johtaminen, seuraaminen ja tilallinen tajunta. Tekniikat liittyvät hyvin perustavalla tasolla toisiinsa ja ryhmän osaamisen edetessä tietylle tasolle on mahdollista toteuttaa kumpaakin tekniikkaa improvisoidun ryhmäkomposition raameissa, täten muodostaen yhteneväisen kokonaisuuden. 

Lisätietoa: http://www.davidzambrano.org/

Janne Aspvik valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010. Hän on työskennellyt tanssijana mm. Helsingin Kaupunginteatterissa sekä Tero Saarisen, Elina Pirisen, Janina Rajakankaan, Liisa Pentin, Mikko Hyvösen, Petri Kekonin, Alpo Aaltokosken ja Maya M. Carroll:in teoksissa. Hän on tehnyt omaa koreografista tuotantoaan vuodesta 2012 lähtien ja opetuskokemusta hänellä on useista opisto- ja ammattitason tanssikoulutuksista.

Lisätietoa:  http://www.impetusmotus.com/

Janne Aspvik

Janne Aspvik

Earlier Event: October 12
Työpaja / Emmi Venna
Later Event: December 7
KEKONIN METODIT master class -työpaja